HTML

A világ állása meg ilyesmi

Miről is szól... mindenféléről, ami éppen jön. Beszélgetés magammal, veled, aki olvasod, gondolatok, érzések, hát így...

Friss topikok

  • Alniyat: :) Szépek vagytok! :) Igazán látszik, hogy van gondos gazda és gazdasszony. És aki kreatívan és íz... (2011.12.23. 18:16) Teraszról, ősszel
  • Alniyat: :) Mi is használunk ilyet, csak nekünk venni kellett. Nagyon fini kaják készülnek vele. (2011.06.27. 08:23) Boronatárcsa
  • Alniyat: Áldott, Békés, nagyon Boldog karácsonyt kívánok Nektek! Pihenjetek, töltődjetek, játszatok,... sze... (2010.12.24. 14:39) Jön
  • Mimósa: @lipsum: :) Sejtem... Már felmerült bennem, hogy a kereskedelmi csatornákat kidobom a programcsoma... (2010.12.06. 19:43) Csakúgy
  • lipsum: @Bombadil Toma: Hát, lehet :). Még majd gyakorlom... (2010.07.30. 16:05) Őket érdemes... I.

Linkblog

Kiűzetés a Paradicsomból

2010.08.14. 21:00 :: lipsum

Tegnap zöld paradicsomból készítettem savanyút, no nem önszántamból, de végül nem is lett rossz. Az autentikus recept a következő: 

  1. Mijafrancotcsinászmámegintterohadtdög! kiáltással kihalászni a kutyát a paradicsomok számára kialakított és kerítéssel ezek szerint nem túl hatásosan védett területről.
  2. Nyomdafestéket nem tűrő szakkifejezések alkalmazása közben felszedni vagy három kilónyi zöld paradicsomot.
  3. Megfegyelmezni a vonatkozó ebet.
  4. Ismét káromkodva felkötözni a megmaradt bokrokat, felmérni a kárt.
  5. Újra megfegyelmezni az állatot, hátha nem felejti el a dolgot, meg egyébként is, mit vigyorog, miközben dolgozunk.
  6. A paradicsomot megmosni, megáztatni, felszeletelni, a száraknál lévő fás részt és az esetleges barnulásokat kivágni.
  7. Klasszikusan egészségtelen módon (mit tegyünk, én szeretem) összekeverni ecetet, cukrot, vizet, fokhagymát, sót, borsot, paprikát, és horrible dictu némi ételízesítőt, olyan arányban, hogy már maga a lé kellemesen savanykás-édes, ízletes legyen.
  8.  Beledobálni a paradicsomot, kézzel kissé összenyomkodva a kemény kis cikkeket.
  9. Végül három - négy nagy fej hámozott - karikázott hagymával megbolondítani.

Nem tettem bele tartósítót, annyi lett, hogy egy nagy lefedhető tálban befért a hűtőbe, aztán majdcsak elfogy valahogy. Jó étvágyat :)! 

(Kép innen.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nedinaa.blog.hu/api/trackback/id/tr112220747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása